![]() |
עוגיות הכי ביתיות והכי פשוטות בטעם עדין של קוקוס |
א- הוא פשוט!
ב- הוא טעים!
ג- הוא מניב המון המון עוגיות!
ד- גם ילדים מתים עליו!
ה- העוגיות נפלאות כמתנה של תשומי כשהן מוגשות בתוך צנצנת או קופסת פח.
ו- נוח לקרוץ מהבצק הזה צורות (אבל אפשר גם לקצר תהליכים ולוותר על הקריצה).
ז- העוגיות נשמרות בכלי אטום בסבבה שלהן כמה ימים טובים, אם לא מציקים להן ומאיימים על האוכלוסיה.
ח- הבצק נהדר גם בתור פעילות עם הילדים, אמא של שבת, בית מארח יום הולדת, אחה"צ גשום של שיעמומי.
ט- הוא מזכיר לי את סבתא.
י- אין בו דבר ולא חצי דבר מהחי. שזה גם אומר שהילדים יכולים להתכבד מהתערובת בעודה "חיה" ולא לחטוף סלמונלה :)
שכנעתי? יאללה מפשילים שרוולים. בעוד זמן קצר תהיה לכם לא אחת, שתי צנצנות של עוגיות נפלאות!
צנצנת עוגיות ביתיות |
חבילה קטנה של קמח תופח (370 גרם)
1 כוס סוכר קנים, דמררה או סוכר קוקוס
100 גרם קוקוס טחון
3 כפות שמן קוקוס (בחורף הוא מתמצק אז רצוי לרככו ע"י חימום קל בבן מרי או במיקרו, ממש שניות אחדות. השמן צריך להיות נוזלי). אם אין בבית אז שמן קנולה
3 כפות רסק תפוחים (אפשר לבשל תפוח קלוף אחד ולרסק אותו בבלנדר יד)
2 כפות חלב סויה, חלב שקדים או מה שאוהבים
אפשר ואף כדאי: חופן חופניים של שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ גס. תוספת נהדרת, לא חובה, ובכל אופן לא מומלץ להעמיס. 2-3 נטיפים לעוגיה זה ממש מספיק. רק קחו בחשבון שחיתוך העוגיות שיש בהן נטיפים יהיה פחות מדוייק.
כך עושים
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים. יוצרים גומה ומוסיפים לתוכה את הרטובים. מוסיפים את נטיפי השוקולד צ'יפס. מערבבים יחד בכף ועוברים לערבוב- לישה בידים. לשים ודוחסים את התערובת ויוצרים כדור גדול ואחיד. אין צורך ללוש הרבה, רק עד שהתערובת מתכדררת. אם מרגיש לכם שהתערובת טיפה יבשה, הוסיפו כף שתיים נוספות של חלב.
אוהבים צורות? לכו הביאו חותכנים.
ממהרים? נוטלים כמות מהתערובת, מגלגלים לנקניק, פורסים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ. לא עבה מידי ולא דק מידי, ורצוי מאוד שיהיה אחיד. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה (אין צורך לשמן). אופים בחום של 170 מעלות כ 15-20 דקות עד שמזהיבות יפה.
אוהבי הצורות שבינכם- נוטלים פיסות מהתערובת, מרדדים למשטח אחיד בגובה של 1/2 ס"מ, קורצים בעזרת החותכנים. מהשאריות מכינים כדור נוסף, מרדדים, חותכים וחוזר חלילה. גם את השארית של השארית של השארית מרדדים וחותכים לצורה אחרונה ודי.
יוצרים חור שישמש לאחר האפיה להשחלה, לעוגיה שהיא תווית תלויה |
בעזרת קיסם מפלסים ממש בעדינות דרך בחור שהכנו, שיש מצב שהוצר מעט בזמן האפיה. משחילים חוט איכרים או סרט דק ותולים את עוגִית התווית על הצנצנת (אם יש וושי טייפ בבית זה נהדר).
לאוהבים הקוקוס והשוקולד- אני ממש מקווה שניסיתם את העוגה האדירה הזו. היא לקחה, ובגדול את הפוסט הכי נצפה בבלוג ולפי כמויות התמונות ששלחתם לי של העוגה מוכנה, ולפי הכמות הרבה של השיתופים אני יודעת שבבתים רבים נהנו ממנה :)
שבת שלום קוראי ♥

אפשר להחליף את הרסק תפוחים במשהו אחר? ואם כן במה אפשר?
השבמחקיש המנעות ספיציפית מתפוחים? האמת שהטעם ממש לא מורגש, אך יש תרומה למאזן של הרכיבים בעוגיה.
מחקאין המנעות.. אין לי תפוחים בבית ורציתי להכין מחר אז רציתי לדעת אם אםשר להחליף
מחקיש את מארזים קטנטנים אישיים של רסק תפוחים, ששווה להחזיק בבית לשעת חירום.
מחקיש מצב שבננה קטנה מרוסקת תהיה תחליף הוגן, אך מודה שלא ניסיתי....
נראה מעולה! אבל מה זה קוקוס טחון?:) שבבי קוקוס? או ממרח? תודה
השבמחקתודה :) קוקוס טחון זה פשוט.... קוקוס טחון :) יש אותו בשקיות בכל סופר, באזור של האפיה. וגם במשקל בעדן ובחנויות התבלינים....
מחקתודה רבה:)
מחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקיש אפשרות להחליף את הקמח הלבן בקמח אחר?בריא?
השבמחקהיי, אפשר לעשות תערובת של קמח כוסמין, קמח מלא וקוואקר (דק או קמח קוואקר) בתוספת אבקת אפיה. אני מודה שלא ניסיתי כך שאין לי תובנות. יש מצב שהחיתוך יהיה פחות מדוייק וחד כיוון שהחלקיקים יותר גסים. אם תנסי, יהיה מעולה אם תספרי איך יצא. שבת שלום :)
מחקמתכון נהדר! אכין עם הילדים בקרוב. תודה :)
השבמחקנהדר, שתהיה שבת שלום :)
מחק